Teknologiat

Turvakenkämme ovat kevyitä ja mukavia, ja niiden valmistuksessa käytetään modernia teknologiaa. Huippuluokan materiaalien ja uusien teknisten kuitujen ansiosta olemme pystyneet luopumaan perinteisesti raskaista turvasaappaista ja siirtymään kevyisiin ja sporttisiin turvakenkiin.

BLOOM

Algix lanseerasi jalkineteollisuudelle maailman ensimmäisen merileväsekoitteisen ja kestävän ainesosan joustaville materiaaleille, kuten vaahtomuoville, jota käytetään jalkineiden ja urheilutuotteiden kaltaisissa sovelluksista, jotka vaativat voimakkaasti palautuvia ominaisuuksia. Levä imee veden saasteita jättäen jälkeensä tahnaa, joka kerätään ja käsitellään sekoitettavaksi EVA:n kanssa.

Lue lisää BLOOM-materiaalista

BOA® Fit System

BOA® Fit Systemillä kenkien istuvuuden voi säätää tarkasti, ja säätö toimii vaativimmissakin olosuhteissa.

CORDURA®

CORDURA® on erittäin kestävää kangasta, joka myös hengittää tehokkaasti.

ESD

ESD-suojaus purkaa staattisia sähkövarauksia. Kenkien sähköresistenssi on 0,1 MOhm – 100 MOhm standardin ISO IEC 61340 mukaisesti.

ETPU

ETPU:n ainutlaatuinen joustavuus saavutetaan kuumentamalla pienen pieniä TPU-rakeita, jotka laajenevat kuumuuden ja paineen alla pieniksi ontoiksi palloiksi. Näin syntyviä hiukkasvaahtoja voidaan muovata haluttuun muotoon suulakepuristamalla, valamalla ja höyryttämällä.

Lue lisää ETPU-materiaalista

FLEX SYSTEM

FLEX-SYSTEM on suunniteltu toimimaan yhdessä jalan biomekaanisten toimintojen kanssa. Järjestelmä tukee luonnollisia liikkeitä, tarjoaa vakautta ja tukea sekä jakaa painetta ergonomisille alueille auttaen jalkaa joustamaan tehokkaasti.

GORE-TEX®

GORE-TEX® on ohutta, rei’itettyä kalvoa, jonka huokoset ovat 20 000 kertaa pienempiä kuin vesipisarat mutta 700 kertaa suurempia kuin vesimolekyylit. Se tarkoittaa, että vesihöyry läpäisee kalvon mutta vesipisarat eivät. GORE-TEX® on täysin vedenpitävä, ja se antaa jalkojen hengittää tehokkaasti.

Leather Working Group

Leather Working Group on kansainvälinen voittoa tavoittelematon jäsenjärjestö, joka vastaa maailman suurimmasta nahan vastuullisuusohjelmasta. LWG:n tavoitteena on pienentää nahkateollisuuden ympäristövaikutuksia arvioimalla ja sertifioimalla nahanvalmistajia.

MATRYX®

MATRYX® on kengän tekstiiliosio. Se on valmistettu erittäin lujista synteettisistä langoista (polyamidista ja polyesteristä), jotka on päällystetty polyuretaanilla, sekä teknisistä langoista (aramidista, hiilikuidusta, monofilamentista ja vastaavista), jotka on jaettu tietylle alueelle. MATRYX® ja sen eri vaihtoehdot soveltuvat eri urheilulajien tarpeisiin ja vaatimuksiin. Patentoitu teknologia mahdollistaa komponenttien määrän pienentämisen noin 50 prosentilla sekä kaavaosien yhdistämisen välttämisen mahdollisimman pitkälle.

NANO TOE

NANO-hiilikuitukomposiitti on 40 prosenttia lujempaa kuin tavallinen lasikuitu. Ohuemmat seinät jättävät jaloille enemmän tilaa, mikä parantaa mukavuutta. Varvassuoja täyttää kaikki kansainväliset standardit, mm. ASTM, CSA, EN 125685. Se on maailman ensimmäinen NANO-hiilikuituteknologialla valmistettu varvassuoja. Innovatiivisin teknologia takaa erinomaisen mukavuuden, keveyden ja vahvan suojauksen.

StarKnit

SOLID GEAR StarKnit on yhdeksi kiinteäksi ja saumattomaksi kappaleeksi muodostettu päällinen. Polyesterilankoja neulotaan yhteen tarkalla ja yksityiskohtaisella prosessilla, joka tarjoaa höyhenenkevyen ja saumattoman istuvuuden. StarKnit-neulosta kutsutaan älykkääksi rakenteeksi, koska sen paksuus voi vaihdella kengän eri osissa. Neulosta säädetään sen mukaan, mihin toimintoon sitä tarvitaan: se on paksumpi alueilla, joissa tarvitaan enemmän suojaa ja ohuempaa siellä, missä on tarve paremmalle hengittävyydelle ja joustavuudelle.

Vibram®

Vibram®-ulkopohja on erittäin kestävä ja lujatekoinen. Se on kehitetty pitämään erityisen tehokkaasti epätasaisilla pinnoilla. Vibram®-ulkopohjan materiaali voi olla kumia tai TPU:ta, joista kumipohja kestää kuumuutta jopa 300 °C:seen asti.

Solid Gear logotype