Yhteistyötä luonnon kanssa, ei sitä vastaan

Solid Gear pyrkii löytämään innovatiivisia teknologioita ja materiaaleja luodakseen kenkiä, jotka ovat paitsi turvallisia, kevyitä ja kestäviä myös kestävän kehityksen mukaisia. BLOOM korvaa öljypohjaisen EVA:n, ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet takaavat hyvän suorituskyvyn ja pienentävät hiilijalanjälkeä. Algixin kehittämä BLOOM kerää myrkyllisiä leviä ja muuntaa ne EVA-vaahtoseokseksi, josta me muokkaamme mukavia ja pitkäikäisiä välipohjia. Yhden pohjallisparin valmistuksessa puhdistetaan 38 litraa myrkyllistä vettä levästä. Ympäristöön palautetaan puhdistettu vesi ja yli 24 kuutiometriä puhdistettua ilmaa.

SOLID GEAR AND BLOOM

Suuret hiilidioksidimäärät, ilmaston lämpeneminen ja veden saastuminen aiheuttavat leväkukintoja, jotka vaikuttavat kielteisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan ja vahingoittavat rannikoita, rannikkoyhteisöjä ja merieliöitä. Noin 15 vuotta sitten havaittiin, että proteiinipitoista leväbiomassaa pystyttiin plastisoimaan kuumuuden ja paineen avulla. Kestävän kehityksen mukaisesti ajattelevat suunnittelijat huomasivat, että myrkyllisten leväkukintojen määrää voitaisiin pienentää ja vesien pilaantumisen vaikutuksia kumota muuntamalla levät ympäristöystävälliseksi materiaaliksi, jonka ominaisuudet sopivat loistavasti kengissä käytettäväksi.

WHAT IS BLOOM?

BLOOM-levämateriaalit on tunnistettu ja kerätty ympäristön ennallistamis- ja suojeluhankkeissa. Niiden avulla suunnittelijat voivat innovoida ekohenkisiä tuotteita, joilla on mitattava vaikutus. BLOOM-prosessissa leväbiomassasta valmistetaan peruspolymeerien kanssa puristamalla hartsipellettejä eli kestävän kehityksen mukaisia ainesosia, jotka sekoitetaan biohajoamattomiin materiaaleihin. Näin syntyy joustavaa ja erittäin kimmoisaa vaahtomateriaalia. Se sopii erinomaisesti kevyisiin, kestäviin ja vaimentaviin välipohjiin, jotka takaavat hyvän suorituskyvyn ja estävät materiaalin sisältämää hiiltä vapautumasta. BLOOM-levämateriaalia sisältävä EVA mahdollistaa kestävien, innovatiivisten ja kevyiden kenkien valmistamisen ja auttaa ympäristötietoisia kuluttajia työskentelemään kanssamme maailmanlaajuisen ekosysteemin hyvinvoinnin puolesta.

Solid Gear logotype