ETPU - ENGINEERING COMFORT

Näin popcorn-pohja muutti turvakengät pysyvästi.

ATHELETE INSPIRED, WORKER APPROVED

Ammattilaiset liikkuvat pitkälti kuten urheilijat. He työskentelevät vaativissa olosuhteissa ja tekevät toistuvia liikkeitä. Siksi pukeutumisella on viime kädessä suuri merkitys heidän suorituskykynsä ja terveytensä kannalta. Tämä oivallus sai meidät valmistamaan työkengät samasta huipputeknisestä materiaalista, johon urheilijat luottavat jaksaakseen pidempään, eli paisutetusta termoplastisesta polyuretaanista (lyhyesti ETPU). Alan mullistaneen Solid Gearin Revolution-kengän lanseerauksesta vuodesta 2017 lähtien valikoimassamme on ollut useita ETPU-malleja. Siksi olemme nyt markkinajohtaja.

Tutustutaan siis tarkemmin teknologiaan, sen hyötyihin ja kenkiimme.

WHAT IS ETPU?

Markkinoilla on ollut erilaisia hiukkasvaahtoja 1950-luvulta lähtien, mutta vuonna 2010 esitelty ETPU niitti välittömästi suosiota juoksukengissä elastisuutensa ja kimmoisuutensa ansiosta. ETPU:a valmistetaan kuumentamalla pienen pieniä TPU-rakeita, jotka laajenevat kuumuuden ja paineen alla pieniksi ontoiksi palloiksi. Tätä hiukkasvaahtoa voidaan muovata haluttuun muotoon, kuten kenkien välipohjiksi, suulakepuristamalla, valamalla ja höyryttämällä. Jokainen Solid Gearin ETPU-pohja sisältää yli tuhat TPU-palloa. Ne ovat kuin pieniä, täydellisesti muotoiltuja tyynyjä, jotka toimivat itsenäisesti ja saavat yhdessä jokaisen askelen tuntumaan kevyeltä ja kimmoisalta.

Miksi sitten TPU? Jatka lukemista.

TPU (termoplastinen polyuretaani) on kumia ja muovia sisältävä elastomeeri, jota käytetään, kun tarvitaan kevyttä, suorituskykyistä ja kestävää materiaalia. Materiaali on uskomattoman monipuolista: se on lujaa, öljyn ja rasvan kestävää ja pystyy palautumaan alkuperäiseen muotoonsa ja kokoonsa taivuttamisen, kiertämisen, venyttämisen ja kokoon puristamisen jälkeen. Kovuus on valittavissa kumin kaltaisesta pehmeästä materiaalista koviin ja jäykkiin muoveihin. Materiaali voi olla läpinäkyvää tai värillistä, sileäpintaista tai kitkapintaista. Käyttökohteita on loputtomasti lääkintälaitteista urheiluvälineisiin, sähkötyökaluihin, märkäpukuihin, joustaviin vaatteisiin, 3D-tulostukseen ja kenkiin.

1 / 5

REBOUND LIKE NOTHING ELSE

Jalat ovat kehon luontainen ja ensisijainen iskunvaimennusjärjestelmä. Jotta ne kestävät läpi elämän, ne tarvitsevat kenkiä, joissa on vahvat ja kestävät materiaalit, joiden ominaisuudet kestävät käytössä pitkään.

ETPU on menestynyt testeissä paremmin kuin perinteiset hiukkasvaahdot, kuten EPP, EVA ja EPE. Sen kimmoisuusarvo on huomattavasti suurempi, voimanpalautus puristettuna parempi ja vaimennus tehokkaampi. Sen toiminnalliset ominaisuudet muuttuvat huomattavasti vähemmän ajan mittaan. Pohjan kyky palautua alkuperäiseen muotoonsa iskun jälkeen tekee työskentelystä mukavampaa ja auttaa liikkumaan tyylikkäästi ja turvallisesti sekä jaksamaan pidempään. ETPU kestää kulutusta, ja lisäksi se säilyttää joustavuutensa ja lämpötilojen kestokykynsä –20 °C:sta +40 °C:seen. Siksi se sopii sekä kesään että talveen.

COMFORT IS THE NEW SAFE

Naulaanastumissuojat, varvassuojat ja luistamattomat pohjat on kehitetty suojaamaan käyttäjää ulkoisilta vaaroilta. Työperäiset rasitusvammat ovat kuitenkin huomattavasti yleisempiä kuin varpaiden puristumisvammat. Väsymys, rakot, selkä- ja polvikivut saattavat alkuun olla pieniä ja ärsyttäviä vaivoja, mutta niistä voi tulla merkittäviä ongelmia, joilla on vakavat seuraukset. Ne voivat johtaa pitkiin sairauspoissaoloihin, projektien viivästymisiin sekä tuottavuuden ja tulojen menetyksiin. Kengät ovat ikään kuin ensimmäinen puolustuslinja. Mukavat kengät suojaavat jalkoja mutta myös koko kehoa vammoilta pitkällä aikavälillä ja ovat siksi hyvä investointi. Tällaisten kenkien valinta on hyvinvointipäätös siinä missä liiketoimintapäätöskin.

Sen jälkeen kun olemme tuoneet ensimmäiset ETPU-pohjat markkinoille, muutama kilpailijamme on lähtenyt samalle tielle. Olimme kuitenkin ensimmäinen Euroopassa, joten olemme kokeneempi ja tarjoamme laajempaa valikoimaa. Kun valitset meidän kenkämme, et joudu valitsemaan mukavuuden ja epämukavuuden väliltä. Valitset työhösi sopivat kengät riippumatta siitä, haluatko ne vihreinä, keltaisina, sinisinä vai oransseina. Tunnuslauseemme Wired for Progress tarkoittaa, että olemme aina askelen edellä.

Solid Gear logotype